dinsdag, november 07, 2006

Zout


Gisteren dacht ik ineens aan zout toen ik het zoutvaatje bij aan het vullen was. Even zout intikken in google. Dit is het resultaat van een beetje zoeken.

Zeezout is niet gezonder dan gewoon zout. Zeezout bevat meer mineralen maar ook meerverontreiniging dan steenzout.


Akzo nobel is de grootste leverancier van zout in Nederland.

Vroeger moest men gelijk zoutloos als men hoge bloeddruk had.Tegenwoordig twijfelt men steeds meer aan de invloed van zout op debloeddruk. Men gelooft meer dat het effect van zout op het lichaamgenetisch vastgelegd is.

Het maken van zeezout is erg simpel zeewater later verdampen en hetzout blijft over. Natuurlijk wordt het wel eerst goed schoon gemaaktvoordat het geconsumeerd wordt.In de achttiende eeuw wordt er belasting geheven over zout.Strooizout werd vroeger licht roze gekleurd omdat het anders belastwerd. Ik heb het dan over de belasting op zout. Tegenwoordig is hetnog steeds licht roze om het verschil aan te geven met zout voorconsumptie. Het antiklonter middel is namelijk niet goed voor je.

Tips met zout

- Zout in water zorgt ervoor dat water een hogere kooktemperatuurkrijgt en men zo de kooktijd kan verminderen.
- Eieren die in zoutwater gekookt zijn, pellen makkelijker.
- Om de versheid van je eieren te testen: doe 2 koffielepels zout ineen glas water. Leg het ei daarin. Als het ei zinkt is het nog vers.
- Om een vettige pan schoon te krijgen: doe een kleine hoeveelheidzout in je pan en schrob met een stuk papier.
- Geschild fruit wordt minder§ snel 'bruin' als je het eventjesonderdompelt in koud, licht gezouten water.
- Om uiengeur van handen te verwijderen: schrob uw handen in§ zoutbevochtigd met azijn.
- Soep die teveel gezouten is kan je 'redden' door er een tweetalaardappelen aan toe te voegen. De aardappelen zullen het zoutabsorberen.
- Melk hou je langer vers als je er een§ snuifje zout aan toevoegt.
- Om eiwit beter en hoger te kunnen kloppen, voeg er een snuifje zout aan toe.

http://www.zout.be/

Noem mij eens wat toepassingen van zout…

Geen opmerkingen: